Pietersen US Cars & Bikes, Rotterdam

Mijn kennismaking met RauwCC én dus met social media eind 2011. Hoe was dat? In het begin vreemd een beetje ‘eng’ zelfs. Tuurlijk wilden we informatie naar buiten brengen, maar wat dan? Best raar als je je dat moet afvragen als de US car dealer van Rotterdam e.o. Het bleek slechts een kwestie van wennen. Na de eerste zes maanden de ‘posts’ over Facebook en Twitter via RauwCC te hebben laten verzorgen en plaatsen, werd het de hoogste tijd om op eigen benen te gaan staan.

Inmiddels verzorg ik met heel veel plezier voor Pietersen al bijna vijf jaar de social media. Niet alleen op Facebook, maar ook op Google+, Instagram en de LinkedIn bedrijfspagina.

Pietersen zit een beetje in mijn bloed, niet zo gek als je er 12,5 jaar werkzaam bent geweest. Dan kruipt de passie voor US cars en Harley-Davidson, net als smeerolie, onder je huid. Een prachtig Rotterdams bedrijf, zelfstandig dealer die altijd tegen de stroom inroeit, maar daardoor zo onderscheidend is en nog steeds zo verrassend qua aanbod uit de hoek komt.

Partscenter Holland, Rotterdam en C&P USA Parts, Reuver

Partscenter is het zusje van Pietersen, oftewel de Amerikaanse auto-onderdelen en Harley-Davidson specialist. Partscenter hebben we opgenomen in de Facebookpagina van Pietersen.

Zo kunnen we van tijd tot tijd ook de onderdelen, met wat achtergrondinformatie, onder de aandacht brengen. C&P USA Parts behoort sinds het najaar van 2015 ook tot de club. Op de bestaande Facebookpagina zit ik inmiddels ook lekker in de ‘driver’s seat’.

Oudkerk, Rotterdam

My other passion next to US cars…shipping! Ooit met het diploma secretaresse van Schoevers op zak de Rotterdamse scheepvaart ingerold. Anthony Veder, MSC en Van Ommeren. Rotterdam en de haven, onlosmakelijk verbonden. Ik hou ervan! Dan komt de kans op je pad om voor Oudkerk de social media te mogen gaan opzetten. Opzetten van de Facebookpagina, Instagram, LinkedInbedrijfspagina en Google+. Vervolgens ook de content mogen blijven verzorgen. Als één van de weinige scheepvaartbedrijven zijn zij met social media aan de slag gegaan. Of het werkt? Daar twijfelen wij inmiddels niet meer aan met een Instagram account van + 1.000 volgers!

Recensie Hans Vernooij – Managing Director

Alhoewel op voorhand kritisch ten opzichte van nut & noodzaak gebruik sociale media op zakelijk gebied zijn wij helemaal om.

VibesPS had gelijk; Facebook en Instagram voegen echt iets toe aan de betrokkenheid van onze medewerkers, onze relaties en zelfs geïnteresseerde buitenstaanders.

Het “merk” OUDKERK wordt hierdoor daadwerkelijk versterkt

Met grote persoonlijke betrokkenheid en interesse in onze mensen, klanten en werkzaamheden begeleidt en stimuleert VibesPS ons hierbij.

VibesPS maakt hierdoor een wezenlijk onderdeel uit van onze marketing strategie.”

Recensie Jessica Verweijen – Strategic Business Analyst bij Seaway Heavy Lifting (opdrachtgever Oudkerk)

Petra ken ik als een bruisende persoonlijkheid met een creatieve geest. Ze is zeer ad rem en een meester in het spelen met woorden. Door haar grote enthousiasme kan ze als geen ander met veel power haar boodschap in zowel woord als geschrift weergeven.

Petra is mede door haar jarenlange ervaring uitermate geschikt als extern social media specialist!

A&M Recycling, Rotterdam

Als je regelmatig afstemt op radio Rijnmond is er geen ontkomen aan: ‘voor de meeste ping-ping ga je naar……’ precies die ja. Als je op 1 december 2014 met VibesPS van start gaat en Pietersen is op dat moment je enige klant, kun je je misschien voorstellen hoe groot de verrassing was om op 2 december 2014 uitgenodigd te worden om bij deze club de social media strategie op te gaan zetten.

Ruim een jaar met veel plezier mogen mee denken, praten, uitvoeren en op vrijdag altijd verse vis mee mogen eten. Nu staan ze op eigen benen. En zo hoort dat ook. Een mooie recensie ontvangen:

Recensie Stefan van Alphen – Sales

Petra is een vakvrouw op het gebied van social media. Ze heeft gevoel met de identiteit van een bedrijf en verwerkt deze eigenschappen in een kort en bondig bericht. Tijdens onze samenwerking heeft ze de basis gelegd voor ons bedrijf op social media. Een basis waarop A&M verder kan bouwen. Daar zijn wij Petra dankbaar voor. Ik beveel Petra van harte aan bij bedrijven die kennis willen maken met social media! Je krijgt er zeker geen spijt van.

Casa Orbeta

Een superleuke ervaring! Ga je op vakantie naar Spanje en heb je een heerlijke B&B op aanraden van vrienden geboekt, vertrek je vervolgens na een week met een opdracht op zak. Wat een heerlijk oord, wat een aanrader en wat heerlijk om met zulke zonnige zaken bezig te kunnen zijn! Eddie en Nancy, de Belgische uitbaters van Casa Orbeta, ook bekend van het programma ‘Met 4 in bed’ (zo noemt men in België het programma waar men elkaars Bed & Breakfast beoordeeld), maar zo zijn er wel meer verschillen in taalgebruik met onze zuiderburen 😉 Twee mensen die weten hoe ze je in de watten moeten leggen en waar je zó ontzettend lekker kunt ontbijten en soms ook ‘by surprise’ met diner.

Eddie is een fantastische kok (v/h restaurant Bitterpeeen Antwerpen) en Nancy een geweldige gastvrouw. Altijd druk en dan blijft er weinig tijd over om te besteden aan social media, terwijl er juist zoveel te melden is! Ik heb de bestaande Facebookpagina onder handen genomen en advertenties geplaatst, Google+ geclaimd en een logo en cadeaubon laten ontwerpen door Sanne Hoogstad (Eaven photo and design).

Daarnaast richtlijnen meegegeven wat er allemaal mogelijk is met Facebook en wat er allemaal onder de aandacht gebracht kan worden (omgeving, sightseeing, restaurants etc. etc.). Inmiddels doen ze het prima! En ik? Ik ga zeker nog een keertje terug 😉

Tenwolde Transport en Repair

Coachingsproject gedurende twee maanden op het gebied en gebruik van taal. Het mooie hieraan is dat ik Sanne Hoogstad van Eaven photo and design heb leren kennen.

Een dame die jouw verhaal in beeld kan omzetten. Inmiddels samen al wat leuke projecten mogen doen.

Vakgarage Leeuwenburg

Met de eigenaar, Jaco Smith, van Vakgarage Leeuwenburg lang samen gewerkt bij Pietersen. Toen Jaco de stap maakte om voor zichzelf te gaan beginnen, was het bijna niet meer dan logisch dat ik voor hen een Facebook- en LinkedInbedrijfspagina zouopzetten.

Zo gezegd, zo gedaan. Jaco is zelf prima in staat om de content voor zijn social media kanalen te verzorgen en dat gaat hem prima af!

Wapen van Westmaas

Lize van der Mark ken ik al sinds onze middelbare school tijd. Sinds voorjaar 2015 is zij de drijvende kracht achter café/restaurant Wapen van Westmaas. Na een super gezellige reünie van onze Roze Koekenclub (verbond van oud ‘lotgenoten’ middelbare school) in Wapen van Westmaas belde Lize mij een week later op. Lang verhaal kort: of ik haar kan assisteren bij het opzetten van een website, social media etc. etc.

Eaven photo and design is inmiddels achter de schermen bezig met de website en ik neem een hoop andere taken waar zoals social media maar ook public relations. We komen ondertussen lekker op gang en bij Wapen van Westmaas is iedere gang lekker.

 

Neem contact op!